by Ellis

 Op zondag 2 februari hebben 5 van onze nieuwe  leden met succes de cursus C-roeien voor beginners afgerond.

 Gefeliciteerd: Rika, Manon, Sjoukje, Inge en Eugene!!!! 

 Dit verdient een extra compliment, want de omstandigheden waren extra lastig, vanwege de harde wind.

 Met dank aan Boris (instructeur) en de vrijdagochtendroeiers voor alle nuttige aanwijzingen.

 

Amsterdam Light Festival - sfeervolle avondroeitocht op 18 januari 2020

Dit jaar werd het Amsterdam Light Festival voor de 8e keer georganiseerd. De lichtobjecten zijn wandelend, varend en zelfs roeiend te bewonderen. In dat kader organiseerden een aantal Amsterdamse roeiverenigingen de Lichtjestocht.

Vereniging Amstelgeuzen deed mee aan deze mooie roeitocht, met een Wherrys van Williem III.

Amsterdam Light Festival - sfeervolle avondroeitocht op 18 januari 2020

 Verslag door Amke Homan:

Op zaterdag 13 januari roeiden Elsbeth, Anneke en Amke, leden van rzkv Amstelgeuzen, mee in de inmiddels traditionele vaartocht langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. De tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de gezamenlijke Amsterdamse roeiverenigingen.

Spectaculair; roeien met meer dan dertig boten door de grachten te midden van lichtkunstwerken die vanaf het water prachtig te zien zijn. En dat terwijl de rondvaartboten ook hun plek claimen. Toch een concurrent om rekening mee te houden; een rondvaartboot heeft een lengte van 20 meter, onze roeiboot meet 11 meter en heeft riemen die per kant 2.5 meter uitsteken. Sommige bruggen waren te smal om er roeiend onder door te gaan, daar moet je eerst vaart makenen daarna slippen. Hulde dus aan de manoeuvreer kunst van de stuurman.  

Aan het eind van de Herengracht werd het serieus roeien. Een scherpe bocht, met veel boten, stroming en wind, de Brouwersgracht op, daarna nog een bocht de sluis door. Voor het station langs, waar heel veel rondvaartboten lagen over het Oosterdok , rond Nemo de Nieuwe Herengracht op en weer terug naar de Amstel.  

Alles was perfect georganiseerd. Zo startten wij om 17.00 uur, terwijl de meeste rondvaartboten weer om 18.00 uur van wal gingen. En werd de tocht besloten met een heerlijke maaltijd in het clubhuis van roeivereniging de Hoop.

Een adembenemende tocht, volgend jaar weer en dan met onze nieuwe boot!

Amstelgeuzenploeg 2e plaats overall bij het Regioroeien.

Georganiseerd door de samenwerkende roeiverenigingen de Amstel, Amstelgeuzen, De Hoop, Poseidon, RIC, Willem III

Programma:

19:30 verzamelen bij Willem III

20:00 vertrek na briefing

± 22:00 pleisterplaats aan de Waver

afsluiting met soep bij RIC

Aanmelden t/m 15 juni bij Yvonne: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bijdrage €7,50 p/p, vooraf betalen bij contactpersoon; geef aan of je blijft voor de soep